16 februari, 2015
Äkta känsla och originellt uttryck

MA folioDet är med stort nöje Mark Alexander introducerar åtta kollektioner för 2015. MA strävar efter att uppnå en balans mellanäkta känsla och originellt uttryck. Utmaningen och prestationen ligger i att skapa något avancerat som ändå framstår som enkelt. Kollektionerna heter FOLK, FOLIO, PLUSH, BURNISH, NUANCE, MODE, STREAMLINE och PLAINLY II

 

FOLK
FOLK

 

 

 

En mångsidig, varierad kollektion med en samtida stil. Här finner vi broderade, handfärgade och kashmiriskt inspirerade linnetyger samt en blandning av vändbara tyger. Nyanserna är neutrala men med brandgula och blågröna kontrastfärger.

 

 

FOLIO
FOLIO

 

 

 

För samman de bästa belgiska linnetygerna med broderade motiv som påminner om romanesk arkitektur. Vi möter även sofistikerade applikationer influerade av persisk keramik och eleganta broderier med handknutna detaljer.

 

 

PLUSH
PLUSH

 

 

 

En lyxig mohairsammet och BURNISH en fantastisk sidensammet.
NUANCE inkluderar en trio av italienska ull- och sidenblandningar med den eleganta metalliska ytan som är en av Mark Alexanders signum

 

 

MODE
MODE

 

 

 

 

Linnetyg med en mjuk viscoschenille. STREAMLINE är ett sammetstyg med en blandning mellan två garn som färgats i mjukt neutrala nyanser.

 

 

Som sista touch introducerar Mark Alexander även PLAINLY II
PLAINLY II

En frontkollektion som består av enkla linnetyger med en förfinad stentvättseffekt.